SAB Academie

Zoals bekend is s.v. SAB in de afgelopen maanden aan de slag geweest om de SAB academie vorm te geven en afspraken te maken met de initiatiefnemer Ognjen Peric. Wij zijn verheugd jullie te kunnen melden dat we op donderdag 26 April j.l. gezamenlijk het contract hebben kunnen ondertekenen!

In het contract zijn allerlei afspraken vastgelegd en de manier waarop beide partijen hier mee willen omgaan. De duur van het contract is drie jaar en eindigt in de zomer van 2021. Vanzelfsprekend hopen beide partijen op een vruchtbare samenwerking en gaan er vanuit dat na deze drie jaar een nieuw contract aangegaan wordt. Dit betekend dat we vanaf het komende seizoen met 2 of heel misschien 3 jeugdteams gaan starten in de categorie JO-10.

Inmiddels is er ook overleg geweest met de KNVB om deze teams in de hoofdklasse in te delen. De reden waarom er overleg is geweest is omdat het voor SAB begrippen op dit moment een niveau is waar we in de jeugd niet klaar voor zijn. Dit hebben we willen uitleggen en de KNVB ziet waarom we deze vraag bij hun hebben weggelegd. Deze teams gaan dus komend seizoen starten in de hoofdklasse.

Na het eerste seizoen is de hoop om te kunnen uitbreiden en meerdere teams te kunnen creëren in de academie. Voor nu gaan we er vanuit dat dit lukt gewoonweg omdat de aantrekkingskracht van zo’n academie vrij groot is. Voor alle duidelijkheid: De leden van de academie worden SAB-leden en de teams van de academie voetballen onder de vlag van SAB. De leden betalen ook gewoon contributie die voor alle leden geldt, hebben dezelfde rechten maar ook plichten.

Wij wensen iedereen die betrokken is bij deze unieke samenwer-king heel veel succes en wensen onze nieuwe leden alvast een hartelijk welkom.

De commissie SAB-academie: Frans Bos, Pieter van Ginneke, Nico Lammerse en Ognjen Peric.

By |2018-05-16T10:05:17+00:0016 mei 2018|Bestuursmededelingen, Jeugd|